Rekommendera Smartkalkyl på Google genom att klicka +1

Jämför banker

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Jämför, betygsätt och kommentera Sveriges banker.

Läs mer

Bästa budgetverktyget!

Internetworld topp 100 Internetworld topp 100
Ta kontroll över din ekonomi med Sveriges bästa budgetverktyg. Helt gratis!
Läs mer

Jämför lån och räntor

bank24.nu

- Jämför lån och räntor när ni skall låna pengar. Vi jämför Sveriges alla banker och lånegivare.
Gå till bank24.se
Jämför banker

Vi på Smartkalkyl har en helt ny tjänst åt dig där du kan
jämföra, betygsätta och kommentera Sveriges alla banker


Betygsätt och jämför Swedbank på bankbetyg.se







Nedan hittar du äldre recensioner och betyg

Information, recensioner, betyg och räntor för Swedbank



Banknamn

Swedbank


Webbplats

http://www.swedbank.se


Omdöme


Betygsätt banken du också med den femstjärniga skalan ovan.


Antal omdömen

81 st


Recension Betyg
Är ensamstående med barn, men har sparat till handpenning samt omkostnader i samband med fastighetsköp. Sparar även i övrigt. Husköpet innebär en lägre boendekostnad än vad vi har idag, men banken beviljar inte lån. Förstår fortfarande inte bankens resonemang att " du har pengar till handpenning samt omkostnader, vi ser att du sparar regelbundet, du har inga andra lån och husköpet innebär ett billigare boende för dig, MEN vi beviljar ändå inte lån.....för du är ensamstående". Om jag saknat handpenning, misskött ekonomin eller får ett dyrare boende med hus, kan jag förstå om banken säger nej, men i detta fall förstår jag faktiskt inte. Jag har alla förutsättningar att betala för lånet, sparar, sköter mig och huset gör att vi bor billigare.
Kommer nu att byta bank

Recensionen skriven av Förundrad - 2014-05-02

Betyg

Recensionen skriven av Anonym - 2013-07-25


Jag har haft Swedbank hela mitt liv och jag har tröttnat på denna dåliga bank. De har kanske funkat sålänge jag inte behövt kontakta dom.

Men så fort de uppstår problem då vill dom inte ta tag i problemet på allvar utan drar ut på tiden sålänge som möjligt. Dom hjälper inte sina kunder utan stjälper dom istället.

Dessutom är det jätte svårt att få lån där. Jag gratulerar dom som får igenom lån där!
När man ska göra ett större inköp tex. Hus, bostadsrätt,ny bil och dylikt då är det ju självklart att man måste låna pengar.
Men dom snackar bara om " Hur mycket har du SPARAT "?? De tycker att man ska ha sparade pengar själv! Men man ska vell för fan inte behöva vara rik för å gå till en bank????????????? Då behöver jag inte kontakta en så kallade bank om jag är rik!

Dessutom om jag har otur med mitt bankkort tex. Jag har tappat det, blivit bestulen eller råkat använda kortet för mer kontanter än vad som finns tillgängligt då heter det att man är en "kortmissbrukare" !!!

Hallå alla gör misstag ibland och man är inte sämre människa för det!!!

Nehepp jag behöver inte skriva mycket mer. Jag kan skriva en hel bok om Swedbank och deras dåliga tjänster. En sak är säker att jag ska byta bank till någon annan. Finns ingen anledning att dra ut på tiden!

REKOMMENDERAR INTE DENNA BANK!!!!!!!
Betyg
Har haft Swedbank/ Föreningssparbanken i hela mitt liv och de flesta affärer har jag i banken. Men när jag skulle gå över till Swedbank med bolånet från DNBNor för några år sedan, som då skulle upphöra med bolån så blev det en massa klydd. Swedbank som gärna ville ha lånet var oanträffbara under några veckor vilket ledde till att räntorna hann gå upp och jag hamnade 0,3-04 % (oförhandlad) över ränteläget som rådde. Trots att jag fick förhandlat ner räntan ca 0,2% så fick jag som kund betala för bankens dåliga bemötande. Dessutom var de mest intresserade av suga ut så mycket pengar som möjligt från mig i form tex pensionsparande, bilförsäkring som var mycket dyrare än den jag har på annat håll osv... Det var inget tal om att jag som kund skulle ha det bra hos banken. Det kändes som rena utpressningen. Internetbanken är jag dock nöjd med, förutom att jag inte kan göra extra inbetalningar på mitt bolån. För att göra detta måste jag uppsöka ett bankkontor. Funderar starkt på att lämna banken.

Recensionen skriven av Irriterad och lurad - 2013-06-06

Betyg

Recensionen skriven av Palle - 2012-08-30


Sökte bolån på Swedbank, villkoret för att få låna är att man blir "helkund" , vilket innebär att man bl.a. har sitt lönekonto i banken.
Jag har 2,30% ränta på lönekontot och Swedbank har 0%. Motiveringen från handläggaren: citat" vi får då kontroll över att låntagaren sköter sina inbetalningar"! Vilken j-la förmyndarinställning! Kollade upp SBAB och fick lånelöfte på 5 min. på nätet, dessutom till 0,20% lägre ränta och inget tjafs om "helkund". Det är en gåta att inte Swedbank går sämre än de gör?
Betyg
Banken slutar med kontanthantering. På förfrågan var jag ska göra av de tusenlappar jag fåt i handen blir svaret att jag kan ta bussen 15 km till annan ort där det fortfarande hanteras.
Lokala bankchefen ifrågasätter och misstänkliggör under vårt samtal det faktum att jag har kontanter och tycker att man ska använda postväxel vid mindre transaktioner privatpersoner emellan.

Försöker hitta nummer till banken eller dess kontor på Internet:
Inga nummer finns tillgängliga. Samtliga hänvisas till telefonbanken.
Ringer telefonbanken, kommer in på plats 142 med 17 minuters väntetid. Lägger på och ringer två andra banker, bägge svarar på under en minut.
Hittar till sist numret till växeln Swedbank Sthlm och ringer, inget svar första gången, svar efter en evighet andra gången. Blir bortkopplad.

Upptäcker att de blåst mig på räntan på bolån, ca 0,5% högre än andra kunder i området.

Ska jag fortsätta?

Byter bank.

Recensionen skriven av Anonym - 2012-05-18

Betyg

Recensionen skriven av Tyvärr är betyg 1 alldeles för högt! - 2012-02-15


Jag ansökte om bolån på 1milj.
Kontaktades kort därefter av Swedbank där han frågade om jag hade kontantinsatsen till det.
Ja, jag har precis 150k (15% av 1milj) får då veta att helt plötsligt så kräver Swedbank att jag ska ha 25% (250.000kr)

Jag har en bra fast inkomst 26.000kr brutto
Inga betalningsanmärkningar
Inga andra lån

Vilken pajas-bank säger jag bara!
Betyg
Jag är helt nöjd med all hjälp Swedbank gett mig, deras tjänster, priser osv. Jämför man med andra banker (framförallt Nordea) satsar dem faktiskt på sina kunder.

Recensionen skriven av Andy - 2011-09-05

Betyg

Recensionen skriven av Anonym - 2011-04-30


Bra bemötande och kunnig personal. Swedbank är nog idag den bästa banken i norden.
Betyg
Har använt Swedbank som andrabank och även för företagskonto. Har egentligen bara haft kontakt med Internetbanken, förutom enklare ärenden på deras bank-kontor. Internetbanken är mycket bra och trevlig att jobba med. Dock två nackdelar jämfört med SEB (min vanliga bank). 1.) Varje ny mottagare måste signeras vilket är irriterande och tar onödig tid.
2.) Banköverföringar till andra banker tar en dag extra jämfört med SEB.
Vad gäller service har bank-kontoren öppet till kl 18.00 vilket är ganska unikt och faktiskt gör det möjligt för en vanlig arbetande människa att gå på banken utan att smita från jobbet.

Recensionen skriven av Svante - 2011-02-06

Betyg

Recensionen skriven av Filip - 2011-01-09


Jag och min sambo var in på Swedbank. Vi jobbar bägge men dock ingen höjdarinkomst. Vi ville låna till en bostad. Bemötandet var under all kritik. Vi nekades ett lån och för "skojs" skull frågade jag om vi fick låna något alls. Nej, det fick vi såklart inte utan damen i fråga tyckte att vi skulle spara bättre först.

Kontaktade handelsbanken, inga problem. 350 000 kr direkt. Trevligt bemötande från personal.
Betyg
jag har varit kund sedan 1982 då det var föreningsbanken. Lånade då till att bygga hus (jag var 23 år då) 450 000:- en enorm summa då. trevigt bemötande och på alla vis en bra bank. Hade man problem kunde man prata med dom så hjälpte dom till på alla sätt. Sedan gick dom in i sparbanken och blev swedbank ,man undrar vad som hände. En sådan avsky mot kunder kan inget annat företag ha då blev det KK. Enbart kunder som sätter in pengar är välkomna så får mer pengar att leka på börsen med. Skälv ville jag låna upp på huset för att renovera inga stora pengar men det gick inte dom trodde inte på mig. Jag bytte till Länsförsäkringar dom hejar till och med när man kommer in. Så ska man bli bemött vare sig man har låg eller hög inkomst.För hur än det är så finns det fler låg o mellan inkomsttagare än höginkomsttagare.

Recensionen skriven av Lars - 2010-12-14

Betyg

Recensionen skriven av Mikael - 2010-08-18


Mina tre senaste kontakter med banken har varit under all kritik, har blivit behandlad som om jag varit en belastning och inte en önskad kund. Krångliga och invecklade resonemang om vem och hur som får låna vad. Har en enkel och tydlig internetbank men en personlig kontakt som allt som oftast är under all kritik.
Betyg
Har varit kund sedan 1982 utan en anmärkning. De senaste 24 månaderna har jag upptäckt smyghöjda räntor samt att de kräver tuffare amorteringar trots fastighetsbelåning under 65%. Jag gissar att de lastar baltikum på oss svenska kunder. Har bytt till SBAB.

Recensionen skriven av Lasse - 2010-04-06

Betyg

Recensionen skriven av peter - 2010-02-07


hopplös bemötande förtags filesofi
Betyg
Mkt bra bemött och utmärkt räntevillkor!

Recensionen skriven av Marcus - 2009-02-19

Betyg

Recensionen skriven av Joacim - 2009-01-16


Har varit kund hos Swedbank, tidigare Föreningssparbanken sen 1998. Aldrig haft några problem.

Men nu senast fick jag och min sambo inte låna till en bostadsrätt. Vi var tvungna att betala 10% av lånet vilket vi inte kunde/ville. Båda hade fast anställning och bra lön. Måste också säga att deras bemötande är under all kritik. Detta var på Hamngatan i Stockholm.

Så vi vände oss till Nordea som gav oss ett riktigt fördelaktigt lån utan några diskussioner. Så numera har jag två banker. Men kommer nog flytta till Nordea.

Dock ska Swedbank ha en eloge för deras webbsida och internetbank. De ligger i framkant. Både vad de gäller användarvänlighet och kundsupport.
Betyg